Voordat ik aan mijn werk als loopbaancoach begon, zat ik jaren vast in de verkeerde soort banen. Onvervuld voelen en opzien tegen maandagen was wat mij betreft een standaard onderdeel van het leven, omdat ik rekeningen moest betalen en niet heel veel richting of vertrouwen had om mijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Na jaren het gevoel te hebben dat ik gewoon door de bewegingen ging en niet echt het leven leidde, ontdekte ik eindelijk mijn ware passie en verzamelde ik de moed om een sprong in de wereld van het ondernemerschap te maken. Ik wist toen nog niet, dit was precies wat de dokter beval om HEEL veel meer van het leven te gaan genieten.

Gelukkig heb ik ontdekt hoe ik mijn ervaring in een kans kan benutten. Als ik dat niet had gedaan, vrees ik dat ik nog steeds vastzit in een carrière waar ik tot op de dag van vandaag tegenop zie, zoals zoveel van de professionals die ik regelmatig tegenkom.

  • Je kunt proberen gebruik te maken van de vele bronnen die er zijn om een nieuw carrièrepad en nieuwe baan te ontdekken, maar vergeet niet de mogelijkheid om met een expert samen te werken als het gaat om het vinden van je levensdoel en het maken van het aanvalsplan om dit te bereiken .
  • Werken met een loopbaancoach kan precies zijn wat je nodig hebt als je hoopt je droombaan te vinden en hoe je deze werkelijkheid kunt maken, zodat je meer tijd besteedt aan leven en minder tijd aan het doorlopen van de bewegingen.
  • /li>
  • Dus hoe weet je dat het tijd is om met een expert samen te werken om je carrière op de rails te krijgen? Hier zijn een paar tekenen dat het tijd is om een loopbaancoach in te huren.

Je weet niet wat je later wilt worden…

Zonder een gedefinieerd carrièrepad, plan of zelfevaluatie zal elke jobverhuizing even berekend zijn als het kopen van een lot (niet goed)! Een loopbaancoach kan je helpen je vaardigheden, sterke punten en zelfs carrièrestappen te ontdekken die het beste bij je passen. Als je het gevoel hebt dat je met weinig plezier van baan naar baan bent gesprongen, is het misschien tijd om echt duidelijk te worden over de kansen waar je het beste zult gedijen.

Je weet wat je hierna wilt doen, maar je weet niet hoe je daar moet komen…

Als je het geluk hebt om je volgende zet te weten, beschouw jezelf dan als een voorsprong! Het enige dat u nu nog hoeft te doen, is de juiste actie ondernemen om daar te komen. Tenzij je eerder met succes van carrière bent gewisseld, is er voor het ‘hoe’-gedeelte een specifieke strategie nodig. Als je op basis van je huidige ervaring niet precies in de juiste positie bent om direct de overstap te maken, kan een loopbaancoach helpen bij het maken van een plan om tussentijds de juiste loopbaanstap te maken. Als je op het punt staat een stap te zetten, kan een loopbaancoach of coach van Coachregio bij het zoeken naar een baan je ook helpen met dit aspect.

Je bent een planner en wil niets aan het toeval overlaten…

Met veel onderdelen van het zoeken naar een baan en loopbaanontwikkeling zijn tweede kansen zeldzaam en timing is alles. Omdat er zoveel bronnen beschikbaar zijn voor werkzoekenden, is het niet ongebruikelijk dat coachingklanten een heleboel vragen hebben. Bovendien zijn veel onderdelen van het zoeken naar werk (netwerken, sollicitatiegesprekken, enz.) afhankelijk van mensen die een diepere analyse nodig hebben bij het nemen van specifieke beslissingen en bewegingen. Dit is waar een loopbaancoach erg handig kan zijn. Over gemakkelijk ademhalen gesproken, wetende dat je dankzij deskundig inzicht de beste bewegingen op het juiste moment hebt gemaakt.

Je bent het zat om de verkeerde kansen te grijpen en je wilt er zeker van zijn dat je volgende zet de juiste is…

Als je het gevoel hebt dat je banen allemaal een reactie zijn geweest op noodzaak in plaats van op strategische bewegingen, kan dit een teken zijn dat je een cv aan het verzamelen bent vol willekeurige banen (wat niet helpt om je carrièreverhaal te vertellen voor de baan die je echt wilt). Voordat je aan de volgende baan begint die op je pad komt, wil je misschien je neerleggen en samenwerken met een expert om echt strategisch te worden, zodat je je carrière op het goede spoor kunt krijgen.