Geld lenen met BKR en een financiering voor je auto regelen? Een auto is geen luxe meer. Dat hebben we al vaak gezegd. Het kopen van een auto lijkt echter een voorrecht, vooral als je geen kredietscore hebt of een fulltime baan die goed betaalt. Traditionele kredietverstrekkers kunnen uw kredietaanvraag afwijzen bij gebrek aan financiële stabiliteit. Het thuisbrengen van die nieuwe set wielen kan een ontmoedigende taak worden als je een hogeschoolstudent bent of zelfs een pas afgestudeerde die probeert je carrière op te bouwen.

  • Als u de autokoopervaring een plezierige ervaring wilt maken, zal het zoeken naar het juiste advies en de juiste oplossingen zeker helpen. Maar eerst en vooral: koop alleen een auto als je hem nodig hebt. U wilt niet de last van een autolening dragen samen met de druk van het studentenleven. Kies voor een voertuig als het zorgt voor gemakkelijk pendelen en gemakkelijke toegang tot werkgelegenheid.
  • Een auto kopen: Wat zijn de problemen bij het kopen van een auto voor de eerste keer en voor studenten?

1. Gebrek aan ervaring

Als student heb je misschien nooit zelf een auto of een ander goed gekocht. Het kan het hele koopproces en de financiële procedure intimiderend maken. Door gebrek aan ervaring kun je vast komen te zitten aan een citroen of uiteindelijk meer betalen voor een auto dan de moeite waard is. Om te voorkomen dat u wordt opgelicht door dealers en geldschieters, is het essentieel om online grondig onderzoek te doen en meerdere opties te zoeken voordat u zich aanmeldt op de stippellijn. Je kunt zelfs je ouders vragen je te helpen bij het doen van de aankoop.

2. De uitgifte van No Credit History

Een andere cruciale kwestie waarmee jonge kopers te maken krijgen bij de aankoop van hun eerste auto is de afwezigheid van een gevestigde kredietgeschiedenis. Als u geen kredietscore heeft, kunnen kredietverstrekkers uw kredietwaardigheid niet vaststellen. De meerderheid van hen zal u afwijzen of u een hoge rente en een lagere LTV aanbieden. Om een dure studentenwagenlening te vermijden, moet u een aanvraag indienen bij verschillende kredietverstrekkers die openstaan voor het werken met kredietwaardige autokopers. Vergeet niet dat kredietverstrekkers geloven dat het beter is om geen kredietscore te hebben dan een slechte.